Welkom Verlies en rouw Life-Coaching Agenda Over Jenny van Velzen Ervaringen Als een boom... Contact

Ervaringen van cliënten


Jorg, Eigenaar massagepraktijk

Door jou doortastende manier van werken, wist je zeer snel bij de kern te komen van de vragen die ik had. Het is makkelijk om open met je te praten en je wist mij al snel diep te raken.

Jenny, bedankt voor het coachen en de inzichten die jij mij in het traject hebt gegeven.


Aria, werkzaam in activiteitencentrum, meervoudig gehandicapt

Ik vecht regelmatig met mijn gevoelens en kwam er niet meer alleen uit. Het is moeilijk voor mij te accepteren dat mijn fysieke situatie steeds verder achteruit gaat. Heb al vaak andere wegen bewandeld maar niet altijd tot tevredenheid. Totdat Jenny bij toeval op mijn pad verscheen. 

De begeleiding was erg prettig en duidelijk voor mij. We zaten als twee volwassenen

tegenover elkaar en Jenny behandelde mij ook als zodanig en niet als een klein kind (wat vaak gebeurt omdat ik in een rolstoel zit). Jenny heeft me laten zien dat ik een mens ben en dat ik niet anders ben dan andere mensen zonder handicap. Ze heeft me een nieuwe manier van kijken geleerd op de situaties waarmee ik moeite had.

 

Jenny liet me uitpraten en kan zich goed verplaatsen in situaties waarin ik vast zat en geen uitweg meer wist. We onderzochten samen wat de mogelijkheden waren.

Ik heb ook geleerd om op een juiste manier iemand aan te spreken als iets me niet zint, zodat ik er niet mee blijf zitten. 

Ik waardeer aan Jenny dat ze rustig is en blijft, ook als ik een huilbui kreeg. Die mag dan ook gewoon komen en daarna vroeg zij pas: Kan ik nog iets voor je doen? Ze is integer, en de gesprekken bleven tussen ons. Ook onderhield ze contact met mijn zus die mijn belangen behartigd. We kwamen altijd terug op eerder gemaakte afspraken, zaken die Jenny voor mij regelde, die we samen deden of die ik alleen regelde. Dat vond ik erg fijn.

 

Het sterkst in Jenny’s begeleiding is denk ik, dat ze met iedereen goed om kan gaan. Ze durft in andermans ‘schoenen te gaan staan’ of ‘stoel te gaan zitten’ zonder dat ze denkt: “kijk eens hoe goed ik ben”, nee, ze blijft gewoon zichzelf.


Annelies (beleidsadviseur ministerie): Hoe kan ik keuzes maken die goed voelen?’. Dat klinkt misschien wat vaag, maar het houdt simpelweg in dat ik me niet wil laten leiden door de buitenwereld bij het maken van keuzes, maar door wat ik zelf wil. Jenny heeft me geholpen om deze vraag te formuleren en me geleerd zelf dichterbij het antwoord te komen.

De gesprekken met Jenny zijn confronterend, doordat ze de juiste vragen weet te stellen en daarmee lastige punten weet bloot te leggen. Ik kreeg na ieder gesprek een ‘huiswerk’ opdracht mee om zelf verder te werken aan (een deel van) mijn coachvraag. Ik vond dit heel prettig omdat de opdrachten me op een positieve en concrete manier naar de zaken lieten kijken. Hierdoor verzandde ik niet in gepieker, maar kwam ik tot gerichte oplossingen. Het coachtraject heeft mij een paar hele goede veranderingen opgeleverd. Enkele praktische voorbeelden zijn dat ik mijn favoriete sport na lange tijd weer heb opgepakt en dat ik het nu eerlijk zeg als ik geen zin heb in bijvoorbeeld zo’n ‘verplichte’ verjaardag.  Al met al ben ik bijzonder positief over Jenny en de methoden die ze gebruikt. Ze is geduldig, rustig en gaf me vertrouwen en inzicht.”


Ellen (verpleegkundige GGD): “Er zijn een aantal dingen die ik van Jenny geleerd heb waar ik heel blij mee ben. Ik besef dat mijn sombere gevoel er niet meer hoeft te zijn, er is geen reden meer voor. Ook heb ik een positievere kijk op mezelf waardoor mijn zelfvertrouwen is versterkt.

Ik heb er echt veel aan gehad! Ik ben dingen veel positiever gaan zien en voel me stukken beter. Jenny is heel rustig en betrokken en zoekt echt naar oplossingen of manieren om problemen aan te pakken. Zij is zeer professioneel. Ik ben heel blij dat ik dit traject heb gedaan!”


Tjeerd, instrumentmaker: “Jenny is rustig en zeer sympathiek. Dit geeft een goede, vertrouwde sfeer en omgeving om je verhaal te kunnen doen. Dat vind ik belangrijk, omdat dit ervoor zorgde dat ik mijn vraag goed en uitgebreid kon toelichten.

Deze goede sfeer en omgeving wordt ook verder versterkt door de vakkundige manier waarop Jenny werkt. Dat zij goed en aandachtig luistert, blijkt duidelijk uit de vragen die zij tijdens de gesprekken stelt. De vragen houden het gesprek scherp en doelgericht. Jenny houdt goed overzicht van wat ik vertel, wat ik wil bereiken en hoe ik dat kan bereiken.

De opdrachten die ik gekregen heb, sluiten aan op de gesprekken en vragen die hieruit voortkomen. Deze opdrachten brachten valkuilen en kwaliteiten naar voren en leiden tot echte ‘eyeopeners’.

We hebben op een zeer goede manier aan mijn hulpvraag gewerkt. De vraag is beantwoord. Jenny’s manier van werken sloot goed aan op hoe ik bij mijn hulpvraag geholpen wilde worden. Ik raad Jenny absoluut aan als coach en begleider.”

Praktijk voor Coaching | Rouw- en Verliesbegeleiding

Karel Doormanlaan 259 | 2283 AN  Rijswijk | M 06 - 42 66 73 10 | E info@jennyvanvelzen.nl